preloader
2016-02-02

HETA prva u BiH dobila ISO 9001:2015 certifikat

HETA ASSET RESOLUTION BiH danas se zvanično pridružila zajednici kompanija certificiranim u skladu sa standardom ISO 9001. HETA je postala i prva kompanija u BIH certificirana u skladu sa standardom EN ISO 9001:2015, koji se temelji na upravljanju rizicima.

Sprovedba eksternog audita u HETA-i povjerena je kompaniji TÜV Croatia d.o.o. - TÜV NORD GROUP, a obuhvatila je unutrašnje postupke u radu i odgovornosti, kao i reguliranje svih procesa koji podrazumijevaju saradnju sa klijentima i poslovnim partnerima.

„Kao priznato i neovisno certifikacijsko tijelo, izdavanjem certifikata potvrđujemo da HETA BiH primjenjuje sistem upravljanja kvalitetom koji je u potpunosti usklađen sa međunarodnim standardom EN ISO 9001:2015,“  istaknuo je Boris Rukavina, voditelj Odjela certifikacije sistema, TÜV Croatia d.o.o. - TÜV NORD GROUP. „Nadamo se da će to predstavljati dodatni poticaj za nastavak primjene usvojene Politike kvaliteta, kako bi se uzlazna putanja u nivou pruženih usluga i pozitivan trend poslovanja i dalje nastavili“, dodao je Rukavina.  

Međunarodno priznati standard ISO 9001 temelj je kompetentnosti i efikasnosti. Za HETA-u on predstavlja dokaz da će kvalitet u radu kao i rješenja koja pruža klijentima odoljeti testu vremena.

“Ponosni smo i što primjenjujemo pristup koji norma 9001:2015 posebice zahtijeva, a to je da upravljanje rizicima bude dio cjelokupnog sistema upravljanja kvalitetom“, kazao je generalni direktor HETA BIH Manfred Gram. “Naše inzistiranje na takvom pristupu poslovanju dozvoljava proaktivnost što je od iznimne važnosti u poslu upravljanja visoko kompleksnim i visoko rizičnim portfeljem imovine i potraživanja”, zaključio je Gram.

Navedeni podaci su prikupljeni iz izvora koji se smatraju pouzdanim.

HETA ASSET RESOLUTION BIH ne preuzima odgovornost za potpunu tačnost podataka, promjenu uslova ili opoziv ponude bez prethodne najave.