preloader
2016-01-28

HETA: Ugovor o prodaji zgrade Kubus uspješno zaključen

HETA ASSET RESOLUTION BIH i LINK Group d.o.o. Sarajevo danas su uspješno potpisali ugovor o kupoprodaji poslovne zgrade u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, poznate kao kvadrant Kubus. Ovim ugovorom zaključen je višemjesečni proces prodaje koji je privukao veliki broj zainteresovanih strana. Ova znamenitost Sarajeva, kao prepoznatljivi poslovni kvadrant moderne arhitekture na istaknutoj gradskoj lokaciji, nudi značajne preduslove za uspješne poslovne poduhvate.

„Drago nam je da je ugovor sa kompanijom LINK Group uspješno zaključen, što predstavlja prvi uspjeh našeg tima kad je riječ o rješavanju slučajeva upravljanja imovinom u 2016. godini. Odlične novosti za početak nove godine“, istakao je generalni direktor HETA BiH Manfred Gram, i dodao: „Revitalizacija ove poznate komercijalne zgrade i njeno stavljanje u funkciju također doprinosi našoj misiji stvaranja novih vrijednosti.“

LINK Group je vodeća multinacionalna kompanija sa više od 15 godina uspjeha u profesionalnoj edukaciji i certificiranju u području informacione tehnologije i savremenog poslovanja. Uspješno poslovanje bilježi u Bosni i Hercegovini, te više zemalja jugoistočne i istočne Europe, uključujući Srbiju, Rumuniju, Ukrajinu, Republiku Moldaviju i Sjedinjene Američke Države, a putem programa učenja na daljinu okuplja studente iz više od 120 država širom svijeta.

Novi objekat u Sarajevu u vlasništvu kompanije LINK Group važan je korak u budućem razvoju našeg poslovanja u ovom regionu“, kazao je Valentin Kuleto, predsjedavajući kompanije LINK Group. „Zadovoljni smo danas zaključenim ugovorom o kupovini ove zgrade i uvjereni da će omogućiti još bolje radno okruženje, kako našim klijentima, tako i našem osoblju“zaključio je Kuleto.


Navedeni podaci su prikupljeni iz izvora koji se smatraju pouzdanim.

HETA ASSET RESOLUTION BIH ne preuzima odgovornost za potpunu tačnost podataka, promjenu uslova ili opoziv ponude bez prethodne najave.