preloader
2015-11-02

Osiguran nastavak razvoja Nove Vogošće

Uspješno rješavanje slučaja upravljanja stambeno-poslovnim kompleksom Nova Vogošća, koji je opet dostupan za prodaju, bila je tema sastanka upriličenog danas između direktora HETA ASSET RESOLUTION BiH i BH Servis, Manfreda Grama i Muhameda Švrakića, sa načelnikom općine Vogošća Edinom Smajićem.

Kao kompanija koja rješava slučajeve upravljanja imovinom i potraživanjima, naš cilj je stvoriti novu vrijednost. Prvi korak ka tom cilju smo napravili time što smo osigurali da su stanovi, poslovni prostori i podzemna parking mjesta u postojećem dijelu kompleksa ponovo dostupni za prodaju,” kazao je generalni direktor HETA BiH Manfred Gram.

Dogovor koji je postignut zahvaljujući uloženim zajedničkim naporima bivšeg vlasnika kompanije BH Servis i sadašnjeg HETA BIH, će imati trenutne i dugoročne prednosti za daljnji razvoj zone Nova Vogošća kao i cjelokupni razvoj općine Vogošća. 

HETA BiH je pomogla BH Servisu da riješi pitanje koje je od 2007. godine blokiralo sprovedbu najvećeg stambenog projekta u regiji nazvanog Nova Vogošća. Sad možemo nastaviti sa sprovedbom projektom,” dodao je direktor BH Servisa Muhamed Švrakić.

Stambeno-poslovni kompleks Nova Vogošća se smatra projektom od strateške važnosti za općinu. Dostupnost postojećeg dijela kompleksa u prodaji i najava nastavka radova korespondira sa općinskim infrastrukturnim projektima koji su u toku, kao što je izgradnja nove transverzale i tunela u cilju rasterećenja saobraćaja.

Danas sam primio pozitivne vijesti o nastavku projekta Nova Vogošća. Jednostavno rečeno, projekat znači stotine novih stanovnika u općini, kao najznačajniji korist ovog projekta, razvoj biznisa, daljnja urbanizacija i cjelokupni razvoj regije,“ zaključio je načelnik općine Vogošća Edin Smajić.

 

Navedeni podaci su prikupljeni iz izvora koji se smatraju pouzdanim.

HETA ASSET RESOLUTION BIH ne preuzima odgovornost za potpunu tačnost podataka, promjenu uslova ili opoziv ponude bez prethodne najave.