preloader
2015-10-15

HETA BiH domaćin IT samita

Daljnji tok implementacije IT rješenja u cilju pružanja podrške u ostvarivanju poslovne strategije bila je tema skupa koji je okupio kolege iz Odjela za informacione tehnologije devet zemalja HETA ASSET RESOLUTION Grupe 14. oktobra 2015. godine u Sarajevu.

"IT igra ključnu ulogu u razvoju rješenja za integraciju sistema u cijeloj regiji i u unapređenju kvaliteta poslovnih procesa kroz daljnju automatizaciju. Događaji poput ovih su stoga izuzetno korisni jer pružaju platformu za razmjenu informacija i iskustava o tome kako se nositi s izazovima u ispunjavanju sadašnjih i budućih zadataka", kazao je generalni direktor HETA ASSET RESOLUTION BIH Manfred Gram. „Mi u kompaniji HETA BiH smo stoga sretni i zadovoljstvo nam je biti domaćin ovog skupa.“

IT stručnjaci trebaju ostati u toku promjena i razvoja u ovom području rada koje se ubrzano razvija. To zahtijeva redovnu razmjenu informacija o inicijativama i inovacijama u ovom segmentu ali, također, i kontinuiranu edukaciju.

"Što se tiče kompanije HETA BiH, uloga IT odjela u ključnom timu kompanije je prepoznata kao garant balansiranja glavnih IT elemenata, brzini, rizicima, troškovima i procesima. IT snosi i ogroman dio odgovornosti kako u doprinosu efikasnosti procesa, tako i u podršci finansijskim rezultatima", zaključio je Gram.


Navedeni podaci su prikupljeni iz izvora koji se smatraju pouzdanim.

HETA ASSET RESOLUTION BIH ne preuzima odgovornost za potpunu tačnost podataka, promjenu uslova ili opoziv ponude bez prethodne najave.