preloader
2015-09-21

Međunarodna zvijezda za kvalitet otišla u ruke HETA ASSET RESOLUTION BiH

Kompanija HETA ASSET RESOLUTION Bosna i Hercegovina dobitnica je ovogodišnje nagrade Međunarodna zvijezda za kvalitet, koju dodjeljuje organizacija Business Initiative Directions – BID Group One. Ova nagrada predstavlja vrijednosti QC100 modela upravljanja kvalitetom, zasnovanog na posvećenosti kvaliteti i inovativnosti poslovnog procesa.  

„Kultura kvalieta za koju se zalažemo omogućava nam da stvaramo inovativna poslovna rješenja, koja vode ka izvrsnosti u našem poslovanju. Primjenjujući ovaj pristup, mi učvršćujemo vodeću poziciju na bh. tržištu i doprinosimo ekonomskom rastu i stabilizaciji finansijskog tržišta u BiH,“ izjavio je generalni direktor HETA ASSET RESOLUTION BiH Manfred Gram.

Obrazlažući osnovu za odluku da se nagrada dodijeli kompaniji HETA BiH, predsjednik i generalni direktor BID Grupe Jose E. Prieto je naglasio da su nagrađene kompanije simboli posvećenosti liderstvu, tehnologiji i inovacijama, koji ih čine uzorima za druge kompanije u njihovim sektorima.

"Međunarodna zvijezda za kvalitet” jedan je od najprepoznatljivijih simbola kvalitete i izvrsnosti širom svijeta. Primanjem ovog priznanja, HETA je postala dio grupe globalnih poslovnih lidera koje ova prestižna nagrada okuplja. „Budući da ova nagrada utjelovljuje iste vrijednosti na kojima HETA počiva, smatramo je podstrekom za naš budući rad, kao kompanije orijentirane ka postizanju rezultata i inovatora koji mijenja pravila poslovanja,” zaključio je Gram.

Nagrada je uručena na Konvenciji održanoj 20. septembra 2015. godine u Ženevi, koja je okupila predstavnike poslovne zajednice i diplomatskog kora iz 49 država svijeta sa svih kontinenata.


Business Initiative Directions je međunarodna organizacija posvećena unapređenju kulture kvalitete u privatnom i poslovnom sektoru. Misija BID-a je pridonijeti strateškom razvoju organizacija sprovedbom efektivnih strategija u oblasti upravljanja kvalitetom, inovativnosti u poslovanju i postizanju poslovnih rezultata.


Za više informacije molimo vas kontaktirajte:

Odjel za korporativne komunikacije

+387 (0) 33 706 117

+387 (0) 61 897 618

Navedeni podaci su prikupljeni iz izvora koji se smatraju pouzdanim.

HETA ASSET RESOLUTION BIH ne preuzima odgovornost za potpunu tačnost podataka, promjenu uslova ili opoziv ponude bez prethodne najave.